Kulisszatitkok

A menüpont folyamatosan frissül.

 

Üvegkalicka (novella) – MÁR A KÖNYVESBOLTOK POLCAIN (KATT A RÉSZLETEKÉRT)

„Szeretettel várjuk a felnőtteknek szóló, valóságban játszódó erotikus történeteket […]. Olyan írásokat várunk, melyek túlmutatnak a sablonos nyelvi szinten, igényesen megírtak, és pozitív életérzést adnak.”

Erotikusban otthonosan mozgok, hisz még az özönvíz előtt, kutató irodalmárként meglehetős időt töltöttem a pornográf ponyva fejlődéstörténetével – node romantika? Azt sem tudtam, eszik-e, vagy isszák. Elviharzottam hát a könyvtárba, és magamhoz ragadtam három habos-babos bestsellert. Egy hétvége múltán ott toporogtam a műfaj eszköztára felett csodálkozva. A három mű felért egy szakirányú továbbképzéssel.

Hálás vagyok a pályázatnak, amiért odaterelt egy új világhoz. Saját magamtól főként dark témákkal foglalkozom, így egyelőre szokatlan számomra, hogy NEM trappolnak be démoni hadseregek a drámai csúcspontokon (sem), NEM kacsint elő a rettenet lazább jeleneteknél (sem). Viszont a pályázat által felismertem, hogy a szívmelengetésnek is lehet súlya.

haikunap2.jpg

Macska Haiku – 2019. tavasz

Véletlenül botlottam bele a Magyar-Japán Baráti Társaság 2019-es Haiku pályázatába. Téma: Macska. Hirtelen felindulásból nekigyürkőztem. Így született meg életem legelső haikuja, amely elhozta a kategória III. helyét. Azóta elkezdtem hasítani haikuban, több is megjelent ilyen-olyan lapnál.

Szívkirály (kosztümös film novella) – Carrie Magazin – 2019. június (ITT olvasható)

000a8ed4145ed74a4e37664c5e2bfd3e--trump-card-game-cards.jpg

Egy pályázatnak jellemzően van koncepciója, amihez nem árt illeszkedni, ha sikert szeretnénk. Elképzeltem, milyen téma illik egy női magazinba. Aztán megnéztem, milyen novellákat hoztak le ebben itt. Főleg kortárs hangú, valóságban játszódó műveket.

Összeadtam a kettőt. SEMELYIK aspektussal nem tudtam azonosulni. -> Ha mindennek meg akarok felelni, abból csak erőlködés lehet. -> Vagy nem írunk semmit, vagy valamelyik kritériumot elhagyjuk, és reménykedünk, hogy a felének megfelelni is elég lesz.

Így hoztam be némi misztikumot a történetbe. Ezért ugrott a kortárs stílus. A nőies témát viszont meghagytam. -> Alkalmazkodtunk is, de saját magunkból is becsempésztünk valamennyit a pályaműbe. Hazárdjáték volt, de ezúttal bejött.

Vájkálódó kalandorok – Szitakötő Folyóirat  – 2020. május jamie-street-8_xzhwgk9wo-unsplash.jpg

Ennek a pályázatnak a története gyönyörűen illusztrálja, milyen fontos, amit írókörökben gyakran hangoztatunk: Próbálkozni kell, és próbálkozni.  :)  Olvasd el ITT, milyen heroikus küzdelmet folytattam a megjelenésért. 

Szoborvarázs  – 2019. szeptember (ITT olvasható)

Szóval ez volt a második online folyóiratban publikált novellám... Tapasztalatlan voltam, és a megjelenése UTÁN elküldtem az Irodalmi Jelennek is. Akik elfogadták. :D Majd kiderült, hogy probléma, hogy nem első közlés lenne. Így mégsem jelenhetett meg ott. Drága egy tanulópénz, ilyen referenciától elesni! De legalább a másik, ugyanekkor küldött művemet (V-AGRA) megjelentették. <3

Videószex és Sorsjátszma – 2020 ősz117651878_724547778108282_3284042213616744307_n.jpg

Vicces dolog történt. Nyáron a Nők Lapja és a Könyvmolyképző Kiadó egymástól függetlenül de tök egyszerre írt ki egy-egy „Szerelem a Corona idején” című novellapályázatot.
Mindkettőn indultam, mindkettőből megjelent novella lett.
Az egyik (Sorsjátszma című) arról szól, hogyan húzhatnak hatalmas hasznot a vírushelyzetből a marketingesek. Mindezt párkapcsolati, barátság-szex, és útkeresős témába csomagolva.
A másikban (Videószex című) tinédzserek drámáznak az online oktatás és online magánélet útvesztőjében.
Elolvasnád valamelyiket? Íme mindkettőhöz a link:
(A fotó eredetileg NEM ide készült illusztráció - viszont kapóra jött. :3 )

Kísérj el induló karrierem kalandos útján! Hogy ne maradj le egy új műről sem, kövess Facebookon. :)md_5afaf0c367015.jpg